An'nur

Selasa, 10 Julai 2012

BATU PERMATA

salam..saudara saudari yang di hormat kami ada satu koleksi batu permata simpanan hak milik yg asli dari satu warisan yg kami dapatkan untuk manafaat kepada saudara saudari semua. khasiat begitu banyak sekali dan barang yg kami miliki itu hak asli cuma yg ada tak beberapa banyak.. kami  senaraikan batu permata di bawah ini kepada yg mahu bermanafaat pada benda yang di ciptakan kholiq allah s.w.t 
KHASIATNYA
Batu permata fosil  amat mujarab sebagai
1 penunduk
2 pengerat kasih sayang suami isteri
3 pengasih
4 dan juga pelaris untuk perniagaan dan pekerjaan
5 pendinding diri,jauh dari sihir,santau,
6 wibawa
7 pengerung
8 pelancaran darah dalam tubuh
9 penawar racun
10 perubatan, dll

FAHAMI HAKIKAT PEMAKAIAN BATU CINCIN DAN PERMATA
Sebagai seorang muslim kita mesti meletakkan 100% pergantungan kita kepada Allah SWT. Tidak ada sesuatu pun yang dapat mendatangkan kebaikan kecuali dengan izin Allah dan tiada suatupun yang boleh membawa mudharat melainkan dengan izin Allah jua. Pemakaian dan penggunaan batu ataupun apa saja benda-benda yang mempunyai kelebihan padanya (dengan izin Allah) adalah tidak salah, akan tetapi mestilah benar-benar/ sungguh difahami dan yakin akan hakikat penggunaan / pemakaiannya.
Pemakaian dan penggunaan batu hanyalah salah satu cara/ usaha untuk mencapai tujuan masing-masing. Sama juga dengan penggunaan ubat (ubat dari hospital atau ubat tradisional dari akar-akar kayu) apabila kita mengalami sakit kepala atau sakit-sakit lain. Kita hanya berusaha dengan kelebihan/ sifat yang ada pada ubat tersebut untuk menghilangkan sakit tetapi kuasa untuk meyembuhkan adalah dalam kekuasaan Allah, jika Allah mahu nescaya sembuhlah kita dari sakit dan begitulah juga sebaliknya.
Batu atau kayu atau apa-apa saja benda yang istimewa adalah anugerah Allah yang sememangnya tidak sia-sia penciptaannya. Seperti garam yang bersifat masin, begitulah juga batu-batu yang istimewa ini bersifat dengan sifat yang wujud padanya  masing-masing.  Hanya orang yang tahu (berilmu) sahaja yang dapat mengambil manafaat daripadanya. Silalah fahami bahawa Batu-batu tersebut tidak mempunyai kuasa. Batu-batu tersebut hanyalah mempunyai kelebihan/ keistimewaan dengan sifat yang ada padanya tetapi kuasa mutlak adalah ditangan Allah. Jadi janganlah lari daripada penggantungan kita sepenuhnya kepada Allah jua. Semoga anda semua mendapat kefahaman yang sungguh tentang hakikat pemakaian batu permata dan beroleh kejayaan dalam cita-cita serta tujuan anda selagi anda tetap diatas jalan Allah. Amin.
     BATU MANI GAJAH
    mahar 350
                                                                                          
                                        

  


batu gading gajah mina
                                        mahar RM 350Tiada ulasan:

Catat Ulasan